joi, 22 ianuarie 2015

O paralela intre Pilat si ecumenisti

Intai va voi face prezentarea la o carte ce merita citita:

Hristos Necunoscut. Ceea ce nu știam despre Iisus Hristos


Prezentarea cărții

Hristos seamănă cu orizontul: cu cât îl priveşti mai de sus, cu atât mai întins îţi pare. Cu cât afli mai multe despre Hristos, cu atât mai mare îţi pare.
Nu putem cunoaşte în amănunt viaţa Domnului nostru Iisus Hristos. Totuşi, chiar şi un amănunt „neînsemnat” al vieţii Sale are o importanţă covârşitoare.
În Evanghelii sunt ascunse multe amănunte din viaţa lui Iisus, pe care le ignorăm, cu consecinţa de a nu cunoaşte tot ce ar trebui despre Mântuitorul şi Dumnezeul nostru. În cartea de faţă sunt prezentate câteva din aceste amănunte. Să le întâmpinăm cu evlavie şi uimire! 


________________________________________________________________________________


Irod nu l-a osandit pe Hristos la moarte, iar asta l-a ajutat pe Pilat. Ii dezlega mainile pentru a se misca cu mai multa putere. Insa Pilat cel slab se lega singur la maini. Vedea nevinovatia lui Hristos, insa nu indraznea nici sa-L elibereze, nici sa-L omoare. Daca il elibera, s-ar fi pus rau cu conducerea religioasa a tarii si poate ca, in timp, si-ar fi pierdut scaunul. Daca il osandea, se temea sa nu i se intample ceva rau, infricosat fiind si de un cosmar pe care l-a avut sotia sa. (Matei 27,19)

Comentariu personal:

Daca ar fi sa fac o paralela intre Pilat si clericii ecumenisti din timpurile noastre, observam aceeasi frica in ochii lor, mai ales, care, dupa cum se spune mai sus, se leaga singuri la maini. Ei vad nevinovatia lui Hristos, insa nu indraznesc nici sa-L marturiseasca si sa-L apere, dar nici sa-l lepede de tot - e un fel de "lasa-ma sa te las". Caci daca clericii nostri l-ar marturturisi pe Hristos si ar condamna ereziile, ecumenismul si toate spurcaciunile Europei, atunci s-ar fi pus rau cu conducerea religioasa si a tarii si poate ca, in timp, nu numai ca si-ar fi pierdut scaunul, dar si-ar fi pierdut chiar si libertatea sau viata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu