luni, 19 ianuarie 2015

Imagini si caz foarte impresionante: Apel Umanitar Urgent – Chisinau!


O cunoasteti pe EUGENIA BURUIANA de pe blogul meu, este o tanara actualmente orfana din Chisinau care sufera de cumplita “boala a fluturasului” (in termeni medicali – epidermoliza buloasa). Va indemn sa cititi mai vechile mele postari cu si despre Eugenia si suferinta ei. Cu 5 ani in urma a fost realizata filmarea de mai jos, iar cu cateva saptamani in urma a fost realizat un interviu la Radio Moldova pe care l-am preluat si eu (cititi si audiati – click alaturi): Interviuri pentru viata (III): Eugenia Buruiana, 35 de ani, Chisinau – Basarabia


Evolutia actuala a bolii ei este tot mai grea, si in aceeasi masura problemele financiare s-au acutizat.  Astazi deci, fac personal un apel direct catre cititorii acestui blog, rugandu-va sa preluati pe site-urile dumneavoastra aceasta postare, dar mai ales sa contribuim financiar la sustinerea vietii Eugeniei!!!
Este un apel disperat pe care Eugenia il face, cu sfiala si smerenie – caci asa este ea, intrucat nu mai vede nicio alta posibilitate de a mai reusi sa traiasca. Cunosc personal cazul ei de peste un an de zile, si am inteles nevoia de fonduri pentru a-si face rost de tratamentul necesar ingrijirii zilnice si analizelor medicale pentru multele boli de care mai sufera. Eugenia nu m-a rugat sa postez niciodata nimic si nu s-a agatat niciodata de mine. Am aflat de ea pentru ca alt suflet minunat, si el suferind, a stiut sa mi-o descopere.
Fotografiile de mai jos nu mi-au fost trimise, ci le-am cerut si am primit acordul Eugeniei Buruiana sa le public. Asa arata ranile grozave de pe corpul ei in ultimele luni. Unele fotografii sunt foarte recente. Sper sa gasim puterea sa privim aceasta suferinta uriasa, si sa reactionam. In plus, as vrea sa stiti ca Eugenia nu mai are nici parinti si nici rude, ci isi plateste si fata care trebuie sa o ingrijeasca, si aceasta nu este un personal stabil…
ranile1
ranile3ranile4ranile5ranile8ranile9

Boala Eugeniei – extrem de agresiva este si la exteriorul corpului, dar si in interiorul lui!!!
Rana imensa si suferinta organelor interne este poate chiar mai cumplita decat era in vechime lepra (desi epidermoliza buloasa nu are absolut nicio legatura si nu este contagioasa!!!)
Peste toata aceasta nenorocire, Eugenia este singura – nu mai are parinti ori rude, traieste platindu-si cate o ingrijitoare – care mereu o paraseste si trebuie gasita o alta, din banutii ei atat de putini (tintuita la pat si uneori se ridica in scaunul cu rotile ca sa iasa pana la biserica sau la o manastire)… Are cativa prieteni, e drept, caci e un suflet bland si minunat, un om cald, rabdator si iubitor al copiilor si inocentei – care stie sa daruiasca la randul ei atata iubire… Dar Eugenia traieste singura de fapt, in fiecare clipa, cu suferinta si sufletul ei amarat… Eu am cunoscut-o rugandu-se adanc lui Dumnezeu, si stiu ca o face mereu, o cunosc deplasandu-se – in scaunul ei cu rotile, transportata prin mila cunostintelor, la manastirile basarabene sa se intareasca pentru alte si alte zile de suferinta, o cunosc necartind, nejeluindu-se, ci multumind pentru ceea ce ii da Domnul.
Ceea ce m-a determinat insa sa postez apelul acesta direct, este faptul ca Eugenia se afla astazi la capatul puterilor si nu mai are solutii, resurse… Cheltuielile ei lunare sunt intre 250-350 EUR, si fara pansamente schimbate si leacuri, se prapadeste de pe o zi pe alta. Daca ati privit imaginile, ati constatat ca in cazul ei tegumentele sunt precum ale unui ars pe o suprafata mare a corpului, dar arsura ei e zilnica si de ani de zile… Costurile intretinerii sunt mari, si resursele epuizate.
Daca veti dori deci sa o ajutati financiar pe Eugenia, exista cateva solutii. Personal, am folosit sistemul Western Union ca cel mai convenabil pentru Republica Moldova. De exemplu pentru 100 Eur trimisi de la noi din Romania in Republica Moldova, taxa de transfer (comisionul) este de 9 Eur. Pentru sume mai mici, si comisionul scade. Eugenia are si un cont bancar in EURO, dar comisionul de transfer este putin mai mare. Datele le gasiti mai jos, iar pentru orice intrebare “tehnica” va rog sa imi scrieti pe blog, sau sa sunati direct la Chisinau, astfel:
Eugenia Buruiana:
telefon:   +37369481159
email:    jenicaburuiana@gmail.com
skype:   Eugenia Buruiana
 ***
Preotul care o mai ajuta pe Eugenia si care poate ridica de la Western Union banii:
Bodarev Veaceslav Tudor, nr. telefon +37368214343
Sistemul de transfer Western Union necesita numai numele complet al destinatarului si tara de destinatie (fara alte date). La expeditie veti primi un cod numeric pe care trebuie sa il transmiteti ( de exemplu prin sms) destinatarului, aceasta fiind “legitimatia” lui. In plus, sa transmiteti numele expeditorului si tara.
Pentru legaturi pe Skype cu Parintele Veaceslav:  bodarevveaceslav1
 ***
Pentru transferuri în cont bancar in EURO:
Beneficiary: Buruiana Eugenia
IDNP: 2001033280467
Account nr.: MD28AG000000022521674642
Beneficiary Bank: BC Moldova Agroindbank S.A., Branch nr.5 Chisinau, str.Alecu Russo 63/6, Chişinău, Moldova
SWIFT: AGRNMD2X
Correspondent bank:
Commerzbank AG, Frankfurt-Main, 400886529701EUR, SWIFT: COBADEFF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu