vineri, 19 decembrie 2014

IPS SERAFIM JOANTA sminteste tinerii la conferinta ASCOR …



IPS Serafim Joanta a fost invitat aseara la o conferinta ASCOR. Iata comentariul fratelui colaps postat la articolulMedicii si mama au decis UCIDEREA BEBELUSULUI CU DOUA CAPETE …:
M-am întors de la conferinţă. Treaba pute. 2 ore a vorbit bine, chiar frumos aş putea spune, a vorbit din cateheză şi a dat sfaturi chiar foarte bune, corecte. Chiar la un moment dat l-a lăudat pe pr. Arsenie Papacioc, pe pr. Iustin Pârvu, pe pr. Arsenie Boca. A spus mai multe, inclusiv „Tainele ortodoxe sunt expresia cea mai înaltă a culturii umane.” Chiar îmi venea să cred că s-a îndreptat.
Dar la sfârşit, când a venit rândul întrebărilor din public, a făcut-o de oaie rău de tot.
Citez: „Bisericile care au Har sunt Bisericile Ortodoxe şi catolice, aşa cum spunea părintele Cleopa!”şi iarăşi – „Au şi ei (catolicii) succesiune apostolică, Sfintele Taine, Sfânta Liturghie, nu la fel de întregi ca ale noastre, dar au” şi iarăşi – „La mine în Germania 80% din credincioşi sunt căsătoriţi cu oameni de altă confesiune” şi iarăşi – „Dacă te naşti ortodox – trăieşti ortodox, dacă te naşti catolic – nu-i nimic dacă continui aşa”.
În nici un moment nu s-a pronunţat împotriva acestor lucruri, ba de multe ori dădea dovadă că vroia să se furişeze pe lângă întrebare şi să treacă mai departe (Nici Da, nici Nu).
Ba din ce spunea, tindea foarte mult să-i considere şi pe protestanţii evanghelici ca fiind în regulă.
Îmi pare rău, dar nu pot să încetez a-l considera pe Serafim Joantă un ecumenist. Unii spuneau că ar fi într-o oarecare măsură de iertat dat fiind faptul că se află în mijlocul Germaniei, unde inevitabil apar celelalte confesiuni şi implicit ecumenismul, dar eu nu sunt de această părere. Dacă face compromisuri „acasă” la el în Germania, fiind împresurat din părţi, asta nu înseamnă că trebuie să vină aici în România să propage aceste compromisuri ca fiind normale. Acest lucru denotă faptul că el a ales a crede aceste rătăciri din propria sa voie, şi nu împresurat de vreo împrejurare sau de vreo persoană din clerul bisericesc.
Cred că Gabriela va putea confirma lucrul acesta, anume că are suceala asta legată de eretici. De asemenea cred că vor apărea înregistrări cu evenimentul acesta, care şi ele ne vor confirma.
Comentariu saccsiv:
   Ce diferenta colosala intre asemenea ierarhi si cei din vechime:
Asadar, IPS Serafim Joanta continua sa merga pe drumul pe care a apucat deja demult:
Iar ASCOR dovedeste inca o data ca este un extrem de eficient mijloc de ratacire a tinerilor …
Cititi va rog si:

Un comentariu:

  1. https://actadiurna2016.wordpress.com/2017/01/05/despre-faptele-ierarhilor-nostri-din-diaspora-azi-serafim-joanta-al-germaniei-nu-doar-ips-ul-nostru-teofan-este-distrugator-si-dezbinator-de-obsti-crestinesti-ortodoxe-codrii-pascanilor-acum-isi-i/

    RăspundețiȘtergere