joi, 12 februarie 2015

Comemorarea anuala Valeriu Gafencu

miercuri 18 februarie 2015



Miercuri 18 februarie 2015, ora 9:00 va avea loc Comemorarea anuala a lui Valeriu Gafencu si a tuturor fostilor detinuti politici din penitenciarul Targu Ocna.
Anul acesta comemorarea este organizata de Arhiepiscopia Romanului si a Bacaului si va consta intr-un parastas savarsit in curtea Bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena din Targu Ocna – locul unde se afla Troita ridicata in memoria fostilor detinuti politici si fostele gropi comune ale penitenciarului.
Pentru ca foarte multi dintre voi mi-ati cerut sa precizez data comemorarii de anul acesta va comunic ca vom participa la aceasta slujba de pomenire organizata de Arhiepiscopie si nu vom organiza o alta comemorare separata. Toti cei care doresc sa il cinsteasa pe Valeriu Gafencu sunt asteptati alaturi de noi la Targu Ocna in data de 18 februarie 2015, ora 9.
Fiind o Comemorare oficiala organizata de Biserica reamintesc pe acesta cale ca toti preotii si ieromonahii care doresc sa slujeasca trebuie sa urmeze protocolul si sa solicite in scris binecuvantarea ierarhului. Totodata precizez ca participantii sunt rugati sa nu afiseze simboluri, afise sau manifeste incompatibile cu o comemorare organizata de Arhiepiscopie.
Pentru detalii legate de transportul catre Targul Ocna contactati:
Bucuresti – Targu Ocna: Maria Petrov – 0723917197
Cluj Napoca – Targu Ocna: Andra Nemes – 0747589478
Doamne ajuta!
Cezarina Condurache
http://www.fgmanu.ro

Prima comemorare de la Targu Ocna a avut loc in 1991 fiind organizata de Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania. Prin stradaniile lor si ale familiei Gafencu a fost ridicata Troita din cimitir si s-a oficiat slujba de inmormantare pentru toti detinutii din gropile comune (oficiata de Preotii Constantin Voicescu si Iustin Paven). Intre 1990 si 1997 batranii s-au intrunit anual la Targu Ocna. Moartea mai multora dintre ei si sanatatea subrezita a celorlalti au dus la sistarea acestui eveniment anual.
Alaturi de cei aflati in viata si de surorile Valentina (trecuta la Domnul in 2014) si Eleonora Gafencu am reluat firul intalnirilor anuale in anul 2007 si cu ajutorul Lui Dumnezeu numarul celor care aduc cinstire lui Valeriu Gafencu si tuturor „sfintilor inchisorilor” cerste neincetat. Dam slava Lui Dumnezeu si sfintilor Lui!

Valeriu Gafencu Cetatean al Raiului
si Cetatean de onoare al orasului Targu Ocna   

Imnul biruinţei - de Valeriu Gafencu

Chinuiţi şi-nfometaţi
Înfruntăm urgii,
Stăm crucificaţi,
Transformaţi în torţe vii.
Se smulge neamul din suferinţă,
Nădejdea şi-o ridică la Cruce,
Mihai Arhanghelul azi îl duce
Năvalnic spre marea biruinţă.
Din zbuciumul şi suferinţa noastră
Se-nalţă-n zarea albastră
Ca o catapeteasmă-n sărbătoare
Imnul biruinţei legionare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu