marți, 15 decembrie 2015

Ucrainenii ortodocși au ieșit în stradă împotriva Papei Francisc, pe străzile Kievului: “O vizită pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe, fără acordul ei”


Marş împotriva papei Francisc la Kiev 2015

Participanții la o procesiune care a avut loc in aceasta duminica, la Sărbătoarea Sfantului Print Alexandru Nevski, in Kiev, au pichetat Ambasada Vaticanului din Ucraina, potrivit Interfax.
Ortodocsii au afisat bannere, pe care se putea citi: “O vizită pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse, fără acordul ei, reprezinta o încălcare a regulilor bisericesti”; “Nu prozelitismului Vaticanului in Ucraina Ortodoxa!”.
Ei s-au adresat Nunțiului din Ucraina, Arhiepiscopul Claudio Gugerott, care a raportat că Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în timpul unei vizite la Vatican, pe 20 noiembrie (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®), l-a invitat pe Papa Francisc sa viziteze Ucraina, titrează LoNews.
“Papa a acceptat oficial invitația. Acest lucru înseamnă că vizita propusă Papei în Ucraina va avea loc în acești termeni, conveniti la nivelul Ministerelor Afacerilor Externe ale Ucrainei și Vaticanului”, se arata in adresa.
Autorii au reamintit că vizita Papei în orice țară este, de obicei, o misiune pastorală și, conform normelor relațiilor inter-bisericești, o vizită pe teritoriul canonic al altei Biserici trebuie să fie discutata cu ierarhia ei.
Ambasada a fost ultimul punct al procesiunii, la care au participat câteva sute de persoane. Acestea au marsaluit pe străzile principale ale capitalei Ucrainei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu